Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Peter-träning!

Publicerad 2011-04-27 21:48:00 i Skunky,

Som ni kanske ser på filme så hade vi en del korrigering att jobba med när vi var och tränade hos Peter, inga större grejer men när hon inte tar hjälperna så har jag inte jobbat igenom hela vägen. Det innebär att för varje gång blir problemet större och större. I vårt fall visar det sig genom att hon går lite mot vänsterskänkeln och "käftar" lite när jag samlar henne, hon gör det jag ber om alltid men hon måste protestera lite först.

Så jobbet gick ut på bogkontroll, få ordning på min sits!!! och att jag ska kunna styra alla hennes kroppdelar separat. Peter var snäll och satt upp och kände på henne och bankade till den där vänsterbogen lite så jag kunde rida igenom henne bättre sen.


Och som varje gång jag tränar för Peter så är slutet på sista lektionen ett hallelujah moment, det är då allt kämpande är värt det för hästen är så totalt underbar!

Hon bara flöt fram och var så lyhörd och alert utan att springa ifrån mig, jag satt tillbaka och fick koll på min sits och sen var det bara att sitta där och glida med =) UNDERBART!!!


I helgen bär det av på boskapsclinic =)

Söndagsträning!

Publicerad 2011-04-24 16:00:00 i Skunky,

Söndag betyder söndagsträning och eftersom jag skolkade förra veckan så var det bara att bita i det sura och åka trots att jag var trött. Väl framme var det såklart värt det! Skunky hade lite diskussioner men tog korrigeringarna bra och framåt slutet var hon sådär jäkla härlig att man bara blir glad =)

Däremot.. Jag har tappat min sits!! Jag sitter och lutar mig framåt och det har börjat nu sen jag började rida på stången =/ INTE bra och jag får tänka mkt på det här nu för att fixa till det.. Får säja till Pete rpå tisdag så att han skäller lite extra på mig ang sitsen.

'
Red mest lösgörande idag och vi hade framme lite konor, bommar, bron och grinden. Upphöjda bommar var nemas problemas utan hon bara knatade på över, bron var ommålad så hon tittade lite extra innan hon gick på. Grinden var inte heller något att fundera på, fick ta och knacka till henne lite för hon gick mot skänkeln med rumpan men efter 1 korrigering gick det superbra.

Vad tränar man mer på då? Just det.. Ingenting! Utan man är nöjd med sin duktiga häst och låter henne avsluta med att hopap ett par små språng bara för att få busa ;)

Whopsie's sommarkompis

Publicerad 2011-04-23 15:53:00 i Allmänt,



Igår anlände Whopsie's sommarkompis, Holly som är ett 1årigt minishettis/falabellasto!

De ska vara sambos över sommaren och dela hage med mindre gräs =)








Holly visar vad man använder benen till =)

Träningsdags!

Publicerad 2011-04-22 15:45:00 i Allmänt,

Åkte upp till Slöinge med Enya, både lastade och körde helt ensam! Känns riktigt bra med tanke på att hon för ett år sen blev svettig och nervös bara av att se släpet kopplat på gården ;) Nu går hon oftast rakt på och lastar sig själv, väl inne står hon blickstilla och framme knäpper jag loss henne, lägger grimskaftet över halsen och går bak och öppnar. Sen väntar hon på att jags äjer back och sen backar hon försiktigt ut.


Lektionen för Karin var superbra, red dock bara uppvärmningsövningarna för hon var ganska spänd och det tog n stund innan hon coolade ner och började jobba. Framåt slutet var hon riktigt fin och jag kunde mest sitta och följa med henne. Fick reda på att jag kan öka kraven lite mer på henne, känns bra för det gjorde stor skillnad när jag var mer bestämd =)

Efter 1 h ridning var det en genomsvett och trött Enya som gick på släpet och åkte hem. Väl hemma blev det dusch och tvätt innan hon fick gå ut och rulla sig i hagen =)

Kvällstur!

Publicerad 2011-04-22 00:20:00 i Allmänt,

Idag behövde jag rida båda hästarna, Enya ska gå lektion för Karin i morgon och behövde få bort lite sprall ur benen. Om det nu är rätt ord för sprall i Enyas värld är att titta lite extra på omgivningen och om hon är riktigt busig ruska lite på huvudet!

Skickade ett sms till mamma och frågade om hon kunde tänka sig att följa med ut i skogen på Enya så sparade jag in hälften av tiden och Enya slapp longering. Schyssta mamsen ställde upp så vi gav oss ut på Getingrundan ihop!

Hästarna var lugna idag, nästan lite loja men när vi hade tagit första travsträckan så piggnade de på sig lite. Märks tydligt att mamma börjar känna sig mer säker på Enya nu =) Var hon som tog initiativet till första traven, för en vecka sen fick jag tjata mig till att vi skulle trava 200m. Nu travade vi både nästan hela vägen ut och hem!


Skunk hade en ganska trotsig dag så hon fick det ganska jobbigt, går man emot skänkeln lite så får man gå undan för den mycket tills man väljer att inte gå emot alls, hehe! Rider numera helt efter Peters metod, hästen har alltid ett val och man ber hästen. Den har valet att fortsätta gå emot och då gör man det jobbigare och hästen väljer att göra rätt = hjälpen tas bort och man låter hästen vara ifred. Inget bråk, dragande, sparkande utan bara 1-2-3. Lite, mera, mycket..

Skunk fick iaf jobba ordentligt på vägen hem med både skänkelvikningar och samling. Vi red iväg från mamma och Enya, vände och red förbi dem på andra hållet, galopperade ikapp och om dem mm. Och hela tiden går Enya och lunkar på hängade tyglar!! Min duktiga tös <3

Liz Fella!

Publicerad 2011-04-19 21:48:00 i Allmänt,

Idag har jag varit och ridit Liz, hästen jag ska tävla på måndag!

Skunkys fd. ägare är snälla och lånar ut henne iom att Sky's papper inte har komit från USA ännu iom att vi inte få tävla utan dem.


Gick bättre idag än förra gången, Liza var ganska pigg idag så jag fick jobba mycket med att få henne att jobba upp sig och lugna sig och lyssna på hjälperna iställer för att göra det enkelt för sig och rusa. Kände lite på ett av mönstren i Western Riding som är det vi ska tävla i och det kändes helt okej =)

Ska åka dit och rida henne lite i påskhelgen med så fixar vi nog det här tillsammans, Lisa och Liza ;)

Planer och motivation..

Publicerad 2011-04-18 21:36:00 i Allmänt,

Har hämtat flankgjorden, smörjt upp både den och bröstan. Beställt ett nytt träns att ha till stången som antagligen kommer i morgon! Dessutom beställt två silveröron så att jag kan ha samma träns när jag tävlar =D


Red ut en sväng i skogen ihop med mamma och Enya ikväll, det går bättre och bättre för dem! Idag travade vi en liten sträcka på vägen ut och en lite längre på vägen hem och det gick jättebra. Speciellt på hemvägen för då får Enya lite mer driv i steget och det blir lättare för mamma att hitta balans i sin lättridning. Skunk var såå fin, hon trivs verkligen på sin stång och det gör att jag rider bättre. Kan slappna av mer när hon är lugn och tillfreds och det blir en bra cirkel av allt..


Har en fullplanerad påskhelg framför mig,

- Fredag har snällaste Karin erbjudit sig att coacha mig och Enya, tror verkligen att hennes mjuka och lugna träningssätt passar Enya. Trailclinicen gick ju toppenbra och var på en alldeles lagom nivå för oss!
- Lördag hoppas jag kunna rida ut en längre runda på Skunk, kanske till och med rida från stallet och hem till mig?!
-Söndag är det träning på Suse med bästa söndagsgänget! Är glad att alla är så himla gulliga och när jag inte dök upp sist så hörde de av sig och undrade vart jag hade blivit av. Bästa klubbkompisarna ever =)
-Måndag är det tävlingsdags, jag har fått låna häst och ska starta Western Riding på  D-nivå ihop med röda fröken Liz Fella Hollywood! Vi får väl se hur detta utvecklar sig ;)
-Tisdag är det dags för träning hos Peter igen, upp till bevis om hur många olater jag har lagt mig till med ;) Nej men det känns bra, tror att det kommer gå super!

Och nästa helg är det dags för den efterlängade boskapsclinicen! Kul och se om kossejobb är något för mig, hästen lär ju älska det =) Dessutom ska det bli kul att komma iväg ihop med mamma. Vi åker på boskapclinic istället för spa iår ;) Bo på hotell, rida och äta en massa god mat och prata med en massa kul nytt folk. Inte illa!

Motionärerna..

Publicerad 2011-04-13 21:54:00 i Allmänt,

Hade världens rörigaste dag på jobbet, kollegan fick åka hem för hon blev sjuk, proppar gick, kunder som vanligt, securitas, datortekniker, elektriker.. Ja allt på en och samma gång! Efter en tuff dag som bättrade på sig framåt slutet fick jag lyxen att gå hem en timme tidigare för att ladda inför en hel dag ensam i morgon. Kan inte påstå att jag ser fram emot det men det är bara att bita ihop och tänka på övertidspengarna ;)


Åkte direkt från jobbet upp till stallet och hann med att motionera båda hästarna!

Började med Skunky och hon gick som en dröm! Vilken häst jag har =D Nu är hon verkligen perfekt, hon jobbar på och vill bara mer och mer hela tiden. När man bumpar på henne med skänklen så kommer ryggen upp direkt och hela hon blir som en gummiboll :)

Eftersom hon har vilat 3 dagar så tog vi det ganska lugnt idag, mest lite lösgörande och flytta för skänkeln. Joggen var toppen idag, inget spring alls och jag kunde mest sitta där och njuta och glida runt på en hand ;) Galoppen lämnade lite att önska. Fattningarna är hon inte helt stark i ännu och huvvet går upp lite och så gillar hon inte riktigt att galoppera på volt uppe på åkern iom att där är lite ojämnt så hon var lite okoncentrerad. Dock så var hon lugn och fin och försökte hela tiden. Det som jag fick påminna lite om idag var spinnen, hon gick lite mot skänklen med efter två påminnelser med sporren så spann hon okej i båda varven =)



Enya tänkte jag bara rida lite lugnt och träna styrning men fick raskt göra om planen. Hennes mun strular fortfarande (eller egentligen skallen men pga gamla munproblem) så hon fick bli longerad med väldigt lösa inspänningar för att hon ska hitta sin "comfort-zone" och vilja suga tag i bettet igen. Men idag var ingen bra dag alls, hon plockade, gapade och tungan åkte som en propeller. Trots hon hade sitt enda bett hon accepterar i vanliga fall och iom inspänningarna så hade hon ju ett helt stilla stöd i tygeln. Fick iaf rasta henne en stund i linan innan jag gav upp det försöket.

Sen spökade hon för allt, konerna, min jacka som prasslade, träden.. Hon som vanligtvis är så cool var helt loco. Ställde henne på gården och sen blev det lite sensibiliterings-träning. Prasslade saker på och under sig, rep och jackor, konor och tillsist gav sig dumheterna och hon stod stilla och slutade tramsa. Blev ganska irriterad på henne när hon blir sånhär för hon är inte kontaktbar, så fort man öht korrigerar lite ex. med ett mjukt hrrrm så flyger hon i luften och beter sig som om man hade gett henne i knytnäve i huvudet. Suck liksom!

Så planen för Enya är bara ridning i skogen där hon kan leka följa john och så mängder med markträning hemma så att hon slutar med tramset och börjar uppföra sig igen! Fram för kreativiteten ;)


Vissa hästar visar sin unghästtrots genom att käfta emot och bli styva i korken. Enya är smartare än så, hon spookar och flyger i luften istället..

Dags för hemkomst!

Publicerad 2011-04-05 15:30:00 i Allmänt,

Igår var det dags att hämta Skunk hos Peter =)

Hade bokat in två ridpass och det första red jag direkt på morgonen när vi kom dit. Red på stången och två händer och hade ett par aha-ögonblick och så fort ringrostigheten hade släppt så gick det faktiskit riktigt hyfsat. Istället för en massa skäll blev det beröm och bara ett par påminnelser. Jag behöver komma ner mer på arslet och sluta ta bak skänkeln så kommer det bli great!

Fick rida ganska självständigt och mest känna av henne under tiden Peter gav tips och det var mest fokus på lydighet och att jag måste vara konsekvent hela tiden. Hon ska gå dit jag väljer och inte 1 meter åt sidan eller svänga lite innan utan det är dit jag har bestämt vi ska. Hårda pix!


Sen hade vi lite paus och Sky fick vila i sin box under tiden jag åt och mamma fick ta upp Paco och rida sin lektion. Jag satt och tittade och under tiden red Peter sin Rascal, inte helt fel utsikt ;) Vilken häst <3 Strax innan mamma var klar gick jag ner och gjorde Skunk färdig för andra och sista passet.

Denna gång blev det bara ridning på en hand och det var svårt i början. Riktigt svårt när man inte kan fuska med innertygeln ;) Efter ett par frustrerade varv så började det lossna lite och efter en kvart gick det faktiskt ganska bra, hon gick iaf dit jag ville och jag satt ner ordentligt i sadeln och red istället för att bara åka med. Det är så otroligt coolt när allt bara funkar och hon är så extremt rapp för hjälperna. Tänk sväng och så har hon svängt! Underbart =D


Som tack för en bra dag igår bjöd min kropp mig på en grym träningsvärk idag ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela