Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Eurohorse!

Publicerad 2012-02-26 17:38:57 i Allmänt,

Igår var jag och mamma på Eurohorse, blev som vanligt en del shopping. Iår lite mer än vanligt!!


Ruskigt snygga sporremmar med turkosa swarowski och en berry concho med regnbågsfärgade swarowski. Ska bara spara ihop till de där snygga sporrarna jag vill ha också!!



Enya fick ett nytt showträns, helt okej kvalitet för det facila priset av 565.-!!!! =D I munnen har hon ett Bob Avila bett som jag också köpte. Curben är också ny och är likadan som tränset. Jädrar var snygga vi kommer vara på tävlingen i mars!! Dock så blir det utan detta bettet, hon ska få tävla på sitt snaffle istället.



Whopsie fick ett nytt täcke, Horseware's föltäcke som satt som en smäck på henne. Riktigt skönt att ha hittat ett täcke som är smalt nog i bogen!



Och det bästa av allt...
Vi köpte ett nytt släp!!!!! =D


Blev ett nytt Böckmann, samma modell som på bilden fast lite annorlunda utformat. Fick med både westernsadelkammaren och aluminiumgolv och dessutom schysst mässpris och ett bra inbytespris på mitt gamla.

Så om en månad ska jag hämta mitt nya Böckmann Duo C Western! Känns riktigt lyxigt med något nytt och fräscht!!

Hagfix och härlig tur i skogen

Publicerad 2012-02-26 17:25:30 i Enya,

Åkte upp och släppte ut sessorna innan jag käkade frukost. Solen sken redan på morgonen och det kändes mycket varmare än vad termometern visade.

Har fixat till hagen idag, fick 36 kubik med träflis så det har vi kört ut idag vid grindarna och en bit ut i hagen. Ska även lägga runt foderplatserna sen! Blev jättefint och förhoppningsvis kommer det här göra att hagen är torrare.


Pappa och traktorn lägger ut flisen enligt mina instruktioner!



Och såhär fint blev slutresultatet!! Är lite tunt precis där jag står men det är ganska torrt där så det ska nog funka åndå. Tur man har bra vänner som fixar flis och hemkörning, P & P ni är guld!!


Under tiden pappa la ut flisen passade jag på att ta ut sessorna på en skogstur, Whopsan fick följa med lös för första gången. Kul med upptäcksfärd tyckte W och skönt med skogstur tyckte Enya! Själv satt jag mest och njöt av härlig häst och solen i ansiktet =)


Här är vi strax hemma igen, Whopsie var ganska flåsig när vi kom hem och Enya märktes det inte ett dugg på. Märks att lillskrot inte har rört på sig så värst mycket när snön har legat. Men eftersom det gick fint att ha med henne lös så kommer hon får följa med ut mer, bygga lite muskler när vi offroadar i skogen och lite flås när hon får springa med när vi travar. Hade väldigt lugnt tempo idag mest skrit och lite jog så att Whopsie skulle orka hänga på. Var ute runt 40 minuter, ganska lagom runda den där =)

Som om..

Publicerad 2012-02-26 17:14:57 i Enya,

Som om hon aldrig varit borta...



Det är såhär det ska vara att ha häst.

Tog en häst i varje hand och ledde ut i hagen, Enya drog några glädjerepor och sen stannade hon vid Whopsie och så åt de tillsammas precis som de gör varje morgon. Mina fina tjejer!!



Slutet av busrepan!

Enya hemma!

Publicerad 2012-02-25 17:07:00 i Allmänt,



Hämtade Enya hos Peter i fredags, hon är såå himla fin! Ska lägga in en film sen när jag har orkat redigera ihop något. Men hon är i alla fall superfin att rida, lydig och följsam. Så nu ska jag "bara" underhålla och vidareutveckla det här :) Mia hade dessutom tvättat henne på morgonen så hon var alldeles skinande vit när vi kom.

Nu jädrar ska vi rida!! Första tävlingen är i slutet av mars, riktigt taggad =)

ET=guld!

Publicerad 2012-02-09 22:19:08 i Skunky,

Skunk har fått behandling av vår superhjälte ET:n Laser-Eva!

Har märkt på Skunk att hon har varit otroligt tjurig och inte alls samarbetsvillig de senaste passen, inte helt likt henne för hon brukar kunna tjura nåt pass och sen mer behöva rejäl uppvärmning. Så jag ringde Eva för att iaf kunna utesluta något fysiskt.

Och se på f-n!! Magkänslan var rätt, hon hade låsningar från manken och bakåt samt "blåmärken" på skinkorna. Antagligen halkat omkull i hagen. Men det lossnade fint och Eva kommer en sväng till innan S åker upp till Peter!

Ska bli himla kul att rida henne på söndag för att se om det är någon skillnad! Ska ha upp Sussi och rida lektion för henne uppe på MRK, vi blir 5 st så det ska bli himla kul =)


Kallt

Publicerad 2012-02-04 12:36:33 i Allmänt,

Med -20 och strålande sol som gnistrar i snön, fantastiskt vacker vinterdag!


Men brr så kallt. Man vill inte gå ut ens! Man är djupfryst bara av att fixa stallet, vattnet fryser och thermobaljan har åkt fram. Skönt för hästarna att ha frostfritt vatten och väldigt skönt att slippa knacka is varje morgon. Och vara rädd för kolik!


Alla årstider har sin charm men man borde fasen ha päls i sån här kyla!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela