Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Halta Lotta.. Näe Enya!

Publicerad 2013-08-31 23:37:04 i Allmänt,

Och lilla Enya är halt..
 
Eller har varit halt och blivit behandlad i lederna. Det började med att hon kändes stel att rida, ville inte riktigt flytta ut rumpan åt höger och lite motig i spin åt ena hållet. Trodde mest på en låsning uppe i ryggen så jag ringde ut Katja som är både veterinär och kiropraktor. När vi böjde så är hästen halt på alla fyra ben =( Bara boka klinikbesök!
 
Sagt och gjort, en vecka senare fick vi tid hos Per Spångfors som hittade hälta höger fram och vänster bak. Så hon blev sprutad i bogleden och höftleden. Lite vila och nu har jag fått börja röra lite smått på henne. Vi skrittar och joggar rakt fram ute i skogen nu i en vecka till innan jag ska börja rida henne som vanligt. Och sen när hon har gått ca 4v som vanligt ska vi på återbesök igen. Så otroligt tråkigt! Synd om hästen, tappra lilla häst som knappt har visat nånting trots att hon är så halt =/
 
 
Nu ska vi bara ta det lugnt, ge det den tid det behöver för att hon ska bli tipptopp igen =)
 

En flyttade ut.. Och en flyttade in..

Publicerad 2013-08-31 23:27:28 i Allmänt,

Sen jag skrev sist så har det varit lite berg och dalbana..
 
Jag stod helt plötsligt utan stallplats till Skunk, som tur var löste sig allt på ett bra sätt. Nu bor hon hos en fodervärd utanför Ullared och stannar förhoppningsvis där ett bra tag :) Det känns både bra och lite tomt, hon har det kanonbra hos Jennie och kommer få en ärlig chans att komma vidare utan mitt bagage. Men jag saknar henne, hon är en fantastisk häst att rida och vi hade ju äntligen börjat komma någonvart i vår träning. Dock så är hon ju inte borta och jag får gärna komma och rida henne så det känns bra ändå :)
 
Veckan efter hon hade flyttat gick hon en koclinic för Ralph Hull ihop med Jennie. Det var skitkul att se henne göra det hon älskar och med någon som inte är rädd. Dessutom red Ralph henne och det var så otroligt häftigt! Vilken häst!! :)
 
Skunk och Ralph down the fence
Och Skunk med sin fodervärd Jennie
 
 
Men..
Det har hänt lite roliga grejer också! Flocken har utökats med en liten till. När Skunk fick flytta så blev Whopsie ensam en hel del när jag var iväg med Enya. Och tanken på en liten häst till har legat och grott ett tag i bakhuvudet på mig. Så när jag såg annonsen så kunde jag inte låta bli att ringa, tittade på henne som föl och då fick jag inte tummen ur att ringa innan hon var såld så när hon dök upp igen var det inte mycket att fundera på ;)
 
Så för ett tag sen hämtade vi hem vår nya flockmedlem,
 
Riddarens Fröken Sprakfåle!
 
Här hemma kommer hon dock att kallas Bizzy Lizzy :)
Förra ägaren trodde hon var dräktig.. Det trodde vi med.. Men när vår veterinär var ute och vaccinerade så bad jag henne känna om där var något. Men icke! Hon var tom och bara väldigt tjock och välmående ;) Så nu går hon på bantningskur och går sakta men säkert nedåt i vikt. Det blir enklare sen när vintern kommer och de får stå på box. Men även om hon är en riktig tjocksmock så ser man hur snygg hon är, rör sig riktigt bra  och är helt korrekt i kroppen. Hon är nog ett av Sveriges snyggaste British Spotted-ston och färgen gör ju inte ont heller ;)
 
Man kan inte annat än att säga att jag har en ganska färgglad flock numera? Haha!
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela