Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Liten blir stor!

Publicerad 2011-10-31 22:04:52 i Whopsie,


Whopsie har fått en tidig julklapp! Eller om det är Rasmus som har fått det?! ;)

Riktigt trevlig liten sadel! Lätt och kort, man kan flytta bossorna men ändå mer sadel än en plastputa. Denna görs av Jacson och modellen heter Pinocchio. Tack Lotta för tipset och provningen! Sadelgjorden som följde med var däremot 50cm lång, vilket är ungefär dubbelt upp mot vad W behöver trots rund mage så det får vi fixa en ny. I övrigt är jag än så länge supernöjd!

Vila sig i form..

Publicerad 2011-10-31 21:49:59 i Allmänt,

Har haft lite vila i veckan, både jag och Fröken Brun blev justerade i måndags och efter det är ordern vila och skrittpromenader ett par dagar.

Men det måste ha gjort susen för oh my god vad bra det gick igår!!! Det var en sån där dag när allt funkar, även om Skunk var pigg och full av energi så använder hon det på rätt sätt och jädrar i min lilla låda vilka rollbacks =D Ruskigt coolt!

Och en tjej provred Enya för att ev. bli medryttare, hoppas verkligen för det såg så himla trevligt ut! Dessutom vill hon satsa på träning och tävling och det vore ju perfekt för Enya. Hade varit kul om den hästen kom till användning och inte bara går i hagen och är vacker ;) Så nu tänker jag hålla tummarna stenhårt hela veckan och hoppas den andra hästen hon skulle provrida är ett ök!

Dessutom hade jag medhjälpare i stallet;



Vad gör det att det tar 10 gånger så lång tid?
Vad gör det att det är spån i hela stallet, fasters hår, hästarnas krubbor och kattens matskål?
Ingenting för jag hade en glad kille som blev lycklig  av att få min gamla mini-skottkärra; han tittade oooaahh:de, gick ett varv runt och ohh:ade igen =) Och sen hjälpte han till med mockningen!



(eller.. han skyfflade spån i kärran, hällde ut det i gången, rullade sig i spånet i boxen och sopade på hunden ;))


Avslut på veckan

Publicerad 2011-10-23 22:36:12 i Allmänt,

Eftersom jag väntade 4h på ET:n så beslöt vi att skjuta på det. Så tyvärr blev det inget gjort =/ Blir vid ett senare tillfälle!


Ikväll mys-red jag.. Skunk såklart! Blir att jag väljer henne, rida Enya kräver så mkt mer tankeverksamhet och jag måste ha en plan. Skunk kan jag "bara rida", jag sitter upp och bara rider. Det förändras, för ett år sen var det tvärtom :)

Red upp på toppen på vår åker, skrittade i snirklar upp och hon fick jobba både framåt och bakåt uppför backen. Gjorde ett par riktigt schyssta vändningar och stop->back.

Sen stod vi där.. På toppen.. Vi två mot hela världen.. Och allt var tyst, lite fågelkvitter men inte en levande själ i sikte... Och solen gick ner över trädtopparna..

Hovslagar-dag!

Publicerad 2011-10-18 21:16:42 i Allmänt,

Jag har världens bästa hovslagare. Har absolut ingenting jag inte gillar med Johan, han är i tid, hästarna älskar honom, han lyssnar på hur jag upplever hästarna och anpassar skoningen efter det, aldrig stressad och har verkligen varit guld med Enya och hennes rädsla!

Och idag fick tjejerna fina fötter igen, skodde Skunk, verkade Whopsie och Enya fick också blir barfota. På prov i alla fall! Får se om det funkar ihop med Cavallobootsen vid ridning.

I morgon kommer en ny equiterapeut som ska kika på Skunk, han använder mycket akupuntur och vi ska göra ett försök att få bort den där jäkla inken som är envis..

Naket och utlämnande!

Publicerad 2011-10-16 19:46:18 i Skunky,

Här kommer en film från lektionen i fredags för Peter. Kom på att jag har aldrig lagt ut någon oredigerad film på mig och Skunk, det har kännts lite för utlämnande att ni ska höra när jag får kritik. Men här kommer iaf en naken, utlämnande film från förra träningen. Detta är i slutet på sista passet och vi har precis börjat nosa lite försiktigt på rollbacksen..




Vet att hon fortfarande väljer att gå upp lite i handen men det blir bättre och bättre, vi jobbar hela tiden med att gå undan för de olika trycken. Hon är ju en tuff tjej och diskuterar gärna men denna träningen red jag mer bestämt än jag har gjort förut. Peter sitter oftast upp ett av apssen och knackar loss henne åt mig men denna gången fick jag snällt ta tag i det själv )

Enya!

Publicerad 2011-10-09 22:14:34 i Enya,



Film på Enya!

Jättepigg, har nog en tand lös och jag har inte ridit henne på nästan tre veckor. Enjoy!!

Kärlek

Publicerad 2011-10-08 16:54:46 i Skunky,

Känns som att enda gången jag mår riktigt bra nuförtiden är tiden jag spenderar på Skunk's rygg..

Vet inte vad jag skulle göra om jag förlorade henne, så nära det var att vi sålde och så glad jag är nu att jag inte lyssnade på alla förståsigpåare!

Hon är odräglig, hon är stökig, hon är kelsjuk, hon är skyggig, hon är osäker, hon är lydig, hon är ett spöke, hon ger 100% alltid - på gott & ont, hon är ömtålig, hon är översocial, hon är explosiv, hon är vacker, hon har världens fulaste svintoman, hon är fantastisk.. och det bästa av allt.. Hon är min!!

Som en vis man en gång sa:

-Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan på en människa!

Höst..

Publicerad 2011-10-05 20:28:11 i Allmänt,

Nu är det höst..

Hästarna har fått stå på stall nu ett par dagar och de verkar vara väldigt nöjda med det. Skunk är nog den som vill in mest, nr hon får syn på min bil kommer hon springades och gnäggar =) Sen står hon vid grinden och väntar tills hon får komma in och få sin mat.

Skunk äter en hel del kraftfoder nu redan, hon får ½ kg müsli, 1kg lucernpellets uppblött och mineraler. Verkar vara lagom, hon är pigg och glad igen! Sen får hon fritt med halm och 4kg hö inne.

Enya får kanppt nån mat alls, hon är fortfarande ganska rund om magen ;) Hon får 2kg hö inne, 1/4kg lucern, mineraler och äpplen samt fri tillgång på halm att plocka med.

Whopsie får en liten slatt av Skunks lucern, mineraler och äpplen. Sen får hon halm att äta bara. Det är ganska mkt grönt i halmen så hon har att plocka med..


Verkar funka bra på den här menyn, Enya har börjat tappa tjockismagen och skunk är på väg uppåt. Whopsie växer ju fortfarande men har ganska bra hull över revbenen. Hon ska få börja gå med som handhäst tänkte jag så hon får lite motion..

Andra dagen på ko-clinicen..

Publicerad 2011-10-02 21:25:34 i Skunky,

Något hade nog trillat på rätt plats över natten, om det var hästen som taggade till eller det var matten som inte fegade? Fick in en riktigt pigg ko som andra ko idag och det var så jäkla kul =D

Härligt att får känna på kraften och reaktionsförmågan som finns i min häst och dessutom utan att vara rädd. Jag bara satt där och RED!! Så som jag kände mig idag vill jag känna mig varje dag i resten av mitt liv. Full med adrenalin och helt oövervinnerlig ;)




Och min häst då! Min fina, underbara, fantastiska, härliga häst!!
Vet knappt vad jag ska skriva.. Men hon går från stillastående, exploderar, vänder, full fart till att stå lugnt i mitten och vila på hängade tyglar! Och tvärtom då..

Hon har varit så underbar att ha med sig, står lös bredvid trailern när jag borstar och klär på och av alla grejer. Står lös inne i ridhuset och halvsover fast där rusar en ko på andra sidan grindarna.

När vi hade ridit sista passet och gått upp och duschat av henne stod jag på gården och pratade med Totte en stund. Då tar hon två steg fram och stoppar huvudet i min famn, trycker pannan mot min bröstkorg och står så i flera minuter <3

Hon har gjort skäl för sitt namn, hon är verkligen gjord av guld.. Hollywood Gold Skunk!

Wow!!

Publicerad 2011-10-01 20:47:13 i Skunky,

Jag är fortfarande alldeles full med adrenalin!

Träningen idag gick super! Första passet red vi på cuttingmaskinen, gick sådär i början men framåt slutet tog det sig. Vad förväntar man sig egentligen av en häst som har vilat nästa 2 veckor? Hmm ja hon var något tjafsig i början ;)

Andra passet var med kossa, först red Robert henne och fick kiva lite med henne. Skönt när nån annan gör det ;) Hon går upp i handen och är ganska käftig, så det är mkt jobb med det. Trav -> Halt -> Back tills hon ger för bettet. Så det ska vi träna på!

Fick in en söt liten ko, dock ganska kaxig och jag blev lite feg. Robert skällde lite och jag taggade till. Och sen gick det så jävla bra! Var inte rädd en endaste gång utan jag fokuserade på kossan och stopp -> back. Hornen växte ut i pannan på mig och så fort jag fick lite självförtroende så taggade Skunk till och fick en helt annan attityd. Så jäkla häftigt!!

Och så har vi gjort vårt livs första slidestop, blev säkert 1½ meter ;) Finns med på filmen också!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela