Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Piggelin

Publicerad 2011-09-30 22:14:10 i Skunky,

Idag var Skunk odräglig, skyggig, springig, käftade mot bettet och det är så UNDERBART!!!

Min häst är tillbaka =D
Att man blir så glad över att hästen beter sig som en jäkla apa är ju i och för sig ganska knäppt. Men det är så skönt att hon är tillbaka!


Vila, kraftfoder och b-vitamin verkar ha gjort susen! Men tänker såklart ta borreliaprovet ändå för säkerhets skull.

Men i morgon.. Då ska vi jaga kossor tills svetten lackar =D

Yay.. Eller typ!

Publicerad 2011-09-28 21:56:08 i Skunky,

Idag kom Håkan & Susanne ut och fixade chip och signalamentsbeskrivningen. Så nu är alla papper klara att skickas in till SQHA för passet =)

Dessutom tog jag med hjälp av Fia blodproven på henne i morse och lämnade på kliniken på väg till jobbet. Däremot visar de ingenting! Så det är bara att vänta på borrelia-provet men jag fick iaf okej att rida henne eftersom det inte är någon infektion. Så..

Vi åker på kosse-clinic i helgen!!!! =D
Så får vi känna oss för, är hon för trött så tar jag med Enya på söndag. Är hon pigg så får hon gå men hålla det ganska lugnt ändå. Och så åker vi hem över natten så att hon får stå på box, vila och äta ordentligt!

Idag låg de där!

Publicerad 2011-09-27 15:52:42 i Skunky,

I brevlådan när jag tog posten..

Registreringspappren!! ÄNTLIGEN!!

Så nu ska vi ta ut någon som chippar och gör konturdiagram, sen ska alla papper in till SQHA och om nån månad ska allt vara fixat! =D

=/

Publicerad 2011-09-25 22:03:09 i Skunky,

Solen sken idag och jag och mor gav oss ut på en runda i skogen. Skunk var så trött.. Fortfarande.. Och det känns inte bra i magen på mig!

Min häst som alltid är som ett kvicksilver, skyggar och hoppar rundor. Som reagerar direkt, tittar jag så går hon. Nu bara lunkar hon.. Som nån gammal ridskolehäst! Hon skyggade inte ens för skuggorna på grusvägen utan bara gick.

Som man kan rida ut 2h i skogen och hon vill fortfarande bara ge mer och blir aldrig trött. Sista biten satt jag av och gick hem...

Hoppas det inte är något allvarligt =S

Händelselöst

Publicerad 2011-09-21 13:19:00 i Allmänt,

Ja här händer inte mycket.. Regnet öser ner och ingen av oss vill ut och göra något!

Hämtade första lasset spån igår, blev 2 pall och vi behöver nog ungefär 4 pall till i vinter. Så två vändor till så är allt spån hemma! Henric gjuter golv ute på logen så det kommer bli väldigt lätt att förvara och köra fram allt, bara att ta det på gafflarna till traktorn =) Logen blev jättestor när alla små avdelare och balkar kom bort! Ska ha höet där ute också är tanken, blir stora 4-kants balar iår istället för rundbal. Funkar säkert precis likabra!


Köpte ett nytt täcke till Skunk, har velat ha Horseware till henne länge för inget sitter riktigt som det ska. Hon är ju kneptigt byggd om man jämför med halvbloden som alla täcken verkar vara gjorda åt. Men jag har varit för snål för att köpa HW iom att de går på runt 2500.- för ett lätt fodrat. Men ibland har man tur.. Och det hade jag! Hittade ett beg på hästnet som bara var användt ett fåtal ggr, i rätt strl och 150g fodrat men man kna fästa i liners så det är ju helt perfekt! Hoppas nu bara det ligger bra, det är på posten på väg hit =)

Hel igen

Publicerad 2011-09-19 20:58:15 i Allmänt,

Hade bestämt träff med Natalie för en skrittrunda idag..

Skunk var fortfarande ganska loj när vi gjorde iordning dem och var sån på väg ut mot skogen också. Däremot så var hon inte knackig eller halt utan kändes fin om än lite stel och o-genomriden!

Blev lite mer fart än vad som var tänkt, vi travade och när Skunk böjd upp till galopp kunde jag inte låta bli att ge henne lov. Så vi rullade fram på grusvägen i sån där härlig go rund galopp med solen i ansiktet..

Dessutom tog Enya galopp riktigt fint, Natalie pussade och gav galoppskänkel och vips så hörde jag ett rungade BRAAAAA! bakifrån, vände mig om och där galopperar Enyisen glad och med öronen framåt!

Helt underbart!! Min fina tjej =)



Trött guldklimp <3

Ingen donna, bara skunk!

Publicerad 2011-09-17 16:23:49 i Allmänt,

Fick mail från AQHA om att Skunk's papper äntligen är på väg!

Och det bästa av allt.. Hon heter inte Miss Donna Skunk!! Jag har ju inte varit helt förtjust i det namnet men kunde ju inte göra speciellt mkt åt det heller ;) Men nu löste det ju sig till det bästa!


Hon heter istället:


Hollywood Gold Skunk!! =D



Så pappa döpte raskt om henne till Gullan (efter Gullan i sällskapsrese-filmerna;))
Och om vi har en Gullan så fick både Enya och Whopsie nya namn också..
Enya fick heta Judith och Whopsie som är pappas häst och därför lite finare än alla de andra döpte han om till Lillian.. Efter prinsessan Lillian ;)

Gullan, Judith och Lillian.. Tjusigt värre! ;)

O-fräsch!

Publicerad 2011-09-17 16:19:15 i Skunky,

Denna veckan gick helt åt pipsvängen!

Hade kiron ute i tisdags till Skunk, inge att knacka utan bara lite i musklerna. Kändes ju hur bra som helst!

Skulle rida med Natalie i torsdags för att hon skulle få rasta av sig innan Peter-träningen på fredagen. Och då är häststackarn inte fräsch! Redan i stallet var hon loj och det fortsatte sedan ut på rundan, dessutom knixande hon till yttepyttelite i steget så jag valde att sitta av och gå hem.

Ställde dessutom in träningen. Känns inte kul att åka med ofräsch häst =/

Suse-träning x2

Publicerad 2011-09-11 15:58:26 i Allmänt,



Världens bästa rumpor ;)
Enya börjar komma ikapp Skunk i bredd nu..


Hade för första gången båda hästarna med upp till söndagsträningen, rätt skönt att ha båda ridna och kunna slappa resten av dagen! Började med Skunk iom att Sussi skulle hjälpa mig med Enyas träning. Det som stod på agendan idag var fortsätta på Peters övningar sen sist dvs. mycket sidvärtes i galopp och leka runt med rakspår som start för galoppombytena!

Skunkan var pigg som ett piggsvin och fick galoppera mestadels av passet för att bli av med lite spring i benen. Men hon focuserade bra och jobbade på duktigt ändå, stort framsteg att kunna släpppa spookigheten och jobba =D Jag red på det nya sättet med långa lösa tyglar och rörliga händer för att få henne lös i nacken och det funkar så jäkla bra! Tränade även galopp -> stopp utan att hon går i handen på mig, väljer hon att gå upp i min hand så kommer de rörliga tyglarna och backning tills hon släpper. Så skönt att slippa hålla, såga eller liknande utan bara mjukt röra på tygeln utan att egentligen ta i bettet. Samma med galoppfattningarna därhon  gärna går upp i handen, plock plock och be om galoppen. Det funkar dessutom, HALLELUJA ;)

Under tiden jag red Skunk hade mamma promenerat fram Enya så hon var uppvärmd, jag kunde sitta upp och böjra rida direkt och lämna över en svettig och trött Skunk för avskrittning. Lyxigt som bara den!!

Enyas pass för Sussi gav en hel del! Passade på att ta rygg på Cilla och Mister och vi fick till två riktigt fina galoppfattningar för bara ben och pussljud =D Sen blev det en hel del lösgörande och flytta in rumpan från spåret, klurigt tyckte Enya och blev riktigt sur periodvis. Men trägen vinner och vi ska fortsätta träna på det hemma. Lite trail hann vi också med, bomövningar med både kluriga svängar och upphöjda bommar, boxen och backa i ett L. Så nyttig hjärngympa!! Hon är riktigt fin i trailen, det är verkligen hennes grej och det märks så tydligt. Hon bara gör och det känns mkt enklare än vad det nånsin kommer att göra med Skunk! Enya tar ett steg i taget och går att styra lätt i svängar och böjar. Hon är rädd om benen och aktar bommarna och det är jätteviktigt om man vill tävla sen..

Dessutom fick hon massor av beröm av Sussi idag för sina fina gångarter =D Hon bara flyter fram ibland! Även om det bara är små korta stunder så får man mersmak ;)

Whopsie's skoldag!

Publicerad 2011-09-11 15:40:19 i Whopsie,

Whopsies sommarkompis har åkt hem och det innebär skolstart för lilla busfröet!

I onsdags kände jag min inte helt kry så Natalie red ut en runda på Enya och jag stannade hemma och tömkörde Whopsie, andra gången vi testar och dessutom utan ledare. Hon skötte sig jättebra! Provade vända ett par ggr men lite stöd med spöet mot sidan så gick vi åt rätt håll igen =)


 


Tömkörde även med svängeln på och testade att lägga rejält med tyngd i den. Whopsie tog i och fortsatte gå utan att ens höja lite på huvudet!


Igår lyckades jag få pappa att hjälpa mig lyfta ut vagnen så vi kunde börja med den. Whopsie fick backa in mellan skaklarna, gå över dem och sen lyfte jag skaklarna och släppte dem i marken. Hon stod och sov under tiden...


Draglinorna är alldeles för långa och går tyvärr inte att göra fler hål i.. Få nog se mig om efter nya!

Igår kväll hjälpte mamma mig och jag kunde spänna för henne, nemas problemas det också =) Hon gick som om hon hade varit körhäst hela sitt liv. Mamma ledde och jag var beredd att lösa ut alla snabbkopplingar men det behövdes inte. Som ni ser på bilden är där balaband lite här och där bara för att kunna skära loss henne lätt om nåt händer, skaklarna låg löst i hållarna och säkerhetskopplingar till bakselen med.

Nu fortsätter vi ta det lugnt och fint för hon ska bli en toppenkörhäst hade jag tänkt ;)

Uteritt i ett översvämmat landskap..

Publicerad 2011-09-01 21:17:45 i Enya,

Fy vad mycket vatten där var i skogen! Regnet har gjort alla bäckar till forsar, det rann bäckar på vägen, över vägen och stora pölar. Bra träning för mespropps-hästarn att gå i både stora djupa pölar och genom rinnande vatten med!


Hästarna var pigga men inte sådär spökiga som jag befarade. Något har ändrats, det börjar gå åt rätt håll ;)

Natalie och Enya verkar funka som handen i handsken, hon är lugn och stressar inte upp sig för smågrejer. Dessutom har hon mjuka fina händer och bra sits. Tror det här är en bra matchning ;) Och det bästa av allt är att Enya verkar trivas super med henne på ryggen, hon är pigg och framåt. Och även när hon testar lite så blir det ingen diskussion, Natalie driver igenom det hon vill och sen får Enya beröm direkt när hon gör rätt. Precis så som jag vill att det ska vara =D

Skunk verkade lite matt, kanske lite träningsvärk sen kiron. Får se hur hon känns uppe hos Peter i morgon! Har planerat in tid till en lång framridning så jag kan lossa henne riktigt ordentligt och hon blir varm i musklerna.. Wish us luck!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela