Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Enya på kollo och stressig clinic

Publicerad 2012-01-30 23:05:14 i Allmänt,

Min lilla Snöflinga är nu lämnad uppe hos Peter och Anna, hon sköter sig enligt Anna iaf. Lite bocksprång i galoppfattningarna men överlga var det nog ganska bra.

Men en sak gjorde mig riktigt glad, hon är ju en riktig kelgris och verkar trivas med att ha såpass mkt folk omkring sig som där är hos dem. Hon blir extra mycket klappad på och verkar tycka det är toppen! Förstår iofs att alla vill klappa på henne, hon är ju så sööööt ;)


Kvar här hemma går Fröken Brun och Whoopiedidah och skrotar, Skunk fick sig ett litet buspass uppe i snön i lördags och fick galoppera lite. I söndags var vi på clinic på Suse som var ganska kass, hon blev så himla störd under framridningen av en tanta som red upp i rumpan på oss hela tiden fast jag bad snällt att hon skulle hålla avstånd. Och nån annan pappskalle som inte kan vanliga hederliga ridhusregler och skrittar på spåret, vänder in rakt framför en när man galopperar så framridningen blev pannkaka och hon stressade aldrig av.

Synd för jag hade verkligen sett fram emot träningen och så blev det mest pannkaka! Betala för att rida lektion på stress-häst gör jag gärna bara jag känner att jag får ut något av det. Har ridit ett gäng sånna lektioner för Peter och varje gång har jag gått ut med en lugn, broke och tillfreds häst men denna gången blev det inte så. När lite drygt 3/4 av passet hade gått hoppade jag av, la på täcke och bytte träns till grimma, det var inte lönt att fortsätta. Vi kom inte framåt ett endaste dugg utan snarare tvärt om, tränaren satt upp och red och skulle rätta till och jag tror aldrig jag har suttit på en så irriterad Skunk någon gång som när jag satt upp efteråt. 


Hon kan ta en hel del "skit", hon tål att bli tillsagd och hon kan tjura ihop. Men hon tar alltid det utan att bli arg utan hon tar till sig korrigeringen och sen jobbar hon på igen, möjligtvis att hon piskar lite med svansen tills hon inser att om hon bara sköter sig så är alla trevliga. Peter kan sätta åt henne ganska mkt och hon är alltid glad när jag sitter upp igen. Men när R hade ridit så var hon riktigt, riktigt förbannad! Hon gick i försvar för minsta lilla och det tog nog 10 min skittövningar med mkt ge och ta, släppa tryck, för att hon skulle bli sig själv igen. Jag kommer inte utsätta henne för det igen, det finns andra vägar att gå som fungerar mkt bättre för oss!!!

Jag har ju redan två bra tränare, Peter som är den bästa som finns och som får oss att bli bättre än vad vi trodde vi var. Han peppar och coachar, skriker och svär åt mig när jag fjantar, berömmer med råge när vi gör rätt och är bara super! Och så har jag Sussi här hemma, de är på många vis lika även om de inte alls har samma inriktning. Sussi jobbar mkt lydnad, böja och forma hästen, krumlelurer och kluriga trailövningar. Tror jag har hittat en bra kombo i dessa två så varför slösa tid på något som inte funkar? =)

Kort rapport!

Publicerad 2012-01-19 20:58:00 i Enya,

I tisdags morse började jag dagen med att svimma och skalla handfatet på toa. Det resulterade i ett härligt näsblod som höll i sig i 5h =S Och yrsel som inte var av denna jord.

Så att träna var inte ens att tänka på =( Men jag åkte upp och var coach från marken istället, bar bommar och ställde upp koner till en WR-bana som alla red. Det var rätt bra att iaf känna sig lite behövd trots allt!


Idag har jag packat ihop alla grejer Enyisen ska ha med sig, tvättat man och svans på henne och plockat ihop ett gäng urväxta täcken som jag har gett bort till Anna och Peter. Så vi är ganska redo att snabbt fixa i ordning allt i morgon så vi hinner fira lite födelsedag på kvällen =)

Hej, hello!

Publicerad 2012-01-16 22:39:57 i Allmänt,

Det går framåt med hästerierna nu! Riktigt kul =)


Enya har sin Dagen D på lördag, då lämnar vi henne hos Peter för en månads trimmning. Det kommer bli toppen, Peter ska få "work some magic" på henne med. Nu jäklar ska det blir bra och rätt, hon ska få bli hela den fantastiska lilla hästen hon är.


Och vårt allsvenske-lag har tagit form, laddade som tusan är vi! Jag & Skunk ska starta Reining och en "hemlig" gren, avslöjar nog vilken senare, haha =P Skunk har fått börja jobba lite lätt efter vilan och hon verkar nöjd över att slippa stå. Hennes ink håller på att trilla av och är rent ut sagt skitäcklig nu, den blodar och gojsar och spricker. Men en stor bit har redan trillat bort och under den fanns hud. Så jag håller tummarna att det snart är över.

I morgon är det dags för tisdags-träning på MRK, vi ska passa på att rida igenom lite mönster är tanken. Trimma ihop oss lite =)

Lilla E..

Publicerad 2012-01-08 21:38:38 i Enya,

Enya har fått börja arbeta lite mer nu när Skunkan vilar.

Har insett hur mycket jag tar den hästen för givet, hur mycket jag alltid antar att det aldrig är nåt trubbel när man har med sig henne eller rider ut på henne. Och i 99% av fallen är hon ju sååå enkel och okomplicerad, hon har verkligen ett hjärta av guld och har sån tillit till mig att hon går med på det mesta konstiga jag hittar på.

Men ibland gör hon grejer som får mig att inse att "Hey hon är faktiskt bara en bebis!". Nyttigt för matten att landa ner på jorden igen ;-) Är väl inga stora grejer men bara en sån sak som att jag tog med henne själv till ett nytt ridhus och satt och muttrade över hur oooootroligt jobbig och okoncentrerad hon var att rida. Hmm men om man tänker efter så är det hennes 4e ridhus nånsin, lägg till 3 för henne helt okända hästar och då är det väl inte speciellt konstigt att det tar ett tag att coola ner?

Är nog lite orättvis där, Skunk är jag så inställd på att hon ska bli spunkig när det är nåt nytt men när jag har med Enya så tänker jag inte på att hon kan reagera likadant. Hon är alltid så anpassningsbar och det brukar räcka att gå ett varv runt ett nytt ställe så är hon cool igen.

När hon hade fått bort sin överskottsenergi så var hon ju såklart sig själv igen och ställde som alltid upp med 100% av sig själv. Även på slutet när hon egentligen var riktigt trött så trailade hon snällt en stund med mamma på ryggen.


Har sagt det många gånger förut men det är en fantastisk liten häst jag har! Och mer fantastisk ska hon bli =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela