Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Back in the saddle

Publicerad 2011-05-30 18:18:47 i Skunky,

Hade bestämt möte med Skunk's förra ägare i ridhuset igår, tänkte först tagit med Enya eftersom Skunk fortf. var lite knackig i spiktrampshoven. Men jag fick inget sällskap och då känns det bra mkt tryggare att åka själv med Spunk som på sin höjd testar lite än med Enya som faktiskt är rädd.

Så Spunk it was! Hon verkade tycka det var kul att få följa med och knatade på släpet innan jag hann gå med in =D Så jag bara stängde bakom och så upp med luckan och körde.

Framme, lastade ur och tog fram sadeln. Hästen slänger sig i panik rakt in i sidan på släpet =S Fick pratat lite med henne och sen gick det fint att sadla. Gick in och longerade först för säkerhets skull, hon var pigg men ändå hanterbar så det kändes fortfarande helt okej.

Så.. Dags för the big step, longeringen var färdig och jag hade inga ursäkter kvar. Time to climb that mountain =S

Foten i stigbygeln, känner hur benen är som spagetti, hästen skakar, jag skakar. Häver mig upp och så sitter jag där. Fortfarande skakis styr jag ut på spåret med tårar i ögonen och hästen fortfarande som ett asplöv.. Sen skrittar vi runt där, runt runt runt på långa tyglar. Efter ett par varv släpper klumpen i magen och Skunk andas ut även hon..

Även om det var lite skakigt även efter det så kände jag både på jog och ett halvt varv galopp. Hon var så jäkla fin! Insåg där och då hur otroligt mycket jag har saknat henne, har saknat den känslan jag har när jag sitter på hennes rygg. Min lilla krutdurk ♥


På torsdag är det träning för Lasse, var längesen jag red för honom nu. Drog ett mail och bad om hjälp och han kom till räddning! Ser verkligen fram mot det =) Och på tisdag är det träning för Peter. Även han har lovat hjälpa mig! Tur att jag har hittat världens bästa tränare =D  

YES!

Publicerad 2011-05-25 21:41:00 i Allmänt,

Ingen hovböld men väl ett spiktramp!!
Känslan jag hade var rätt, Jag har inte sett nånting när jag har tittat på hoven men hon ömmade lite för tryck på strålen när jag kände tidigare i veckan. Nu när Johan tryckte så var det AJ!!! och det hade gått hål och var en plupp med var precis vid kanten på strålen. Så det blev en liten operation för att skära upp fickan och sen fick hon jodopaxbomull och en sula på. Johan trodde att hon skulle vara bättre redan i morgon och helt okej efter helgen =) Skönt när det inte var värre!


Enyas lilla hovspricka kar han bara rent och så var den okej. Dessutom kunde vi sko henne utan lugnande även denna gången! Nu har det gått ner till bara vänster bak som är strulig och där räcker det att tussa henne i öronen och muta med lite mat i en hink. Det är egentligen mot mina principer att muta men i detta fallet gör jag ett undantag, hon får stå utan mat när han tar bort skon och verkar och riktar den nya skon. Sen får hon sin hink innan han börjar slå på den nya och det funkar! Skönt att slippa det lugnande :) Små steg i rätt riktning!




Johan var lite sen så då passade jag på att spooka båda hästarna lite, Fia klippte gräset så vi fick stå brevid och titta och bli omkörda av gräsklipparen. Enya suckar mest och man ser riktigt hur tråkig hon tycker att jag är "matte nu hittar du på sånt där trams igen, jag vilar en stund tills du är färdig!". Precis det beteendet jag vill ha fram!

Skunk tyckte det var ganska läskigt så vi fick börja ett par meter ifrån och flytta oss närmre efterhand. Hon är lite mer vaken och alert men stod snällt kvar när Fia körde förbi. Blev lite hinkträning idag med och hon var tryggare med det redan. Träningen gör nytta =)

Spook-träning

Publicerad 2011-05-24 21:57:53 i Allmänt,

Spook-träning, Spök-träning, prassel-träning, miljöträning, skrämselträning.. Kärt barn har många namn ;)

Det var iaf vad som står på schemat för den halta och lytta, hon börjar bli uttråkad av att inte få jobba och nu mår jag såpass bra att sån här stillsam träning funkar för mig så det är bara att hugga i!

Igår plockade jag fram lite småhinder på gårdsplanen för att träna lite spook/trail-träning. Tog först ut Enya sadlad och satt upp och skrittade runt lite. Var så härligt att få sitta på en av mina egna igen!! Jag & Enyisen backade runt koner, gick över den väldigt läskiga presenningen, gick i trång passage och tog ner regnjackan från skogskärran bland annat. Red kanske 10 min allt som allt sen var jag trött och mamma fick prova. De var superduktiga båda två!! Mamma fick flytta en kon mellan olika ställen, rida fram och plocka upp den ta den med sig och ställa den på nytt ställe. Nyttigt för mamma som var tvungen att planera vart hon skulle ;)

Under tiden tog jag ut Spunk och började med att kika på presenningen som var quarter-ätande. Men vi stod där länge och filosoferade med det enda kravet att hon skulle stå still. Pappa stod och tränade på att kasta lasso samtidigt så det var ännu en spännande sak att titta på. Efter ett tag blev hon otålig och då tog vi ett steg fram på presenningen och efter ett tag stod hela hästen där! Woho envisat vinner ;)

Tog en liten promenad runt gården med en hink i ett snöre bakom, skitläskigt!!! Vi gick tills hon började coola ner och sen gick vi in och hon fick sin välförtjänta kvällsmat =) Hon är fortfarande halt, står med backontrack inne på natten för att se om det hjälper. Har iaf hjälpt mot svullnaden..

I morgon kommer hovis och ska sko och samtidigt kolla om det kanske sitter en liten hovböld i den där onda hoven..

Get back on the horse!

Publicerad 2011-05-22 15:12:03 i Allmänt,

Igår var vi på Bökeberg och såg Reining World Final, det var nog bland det häftigaste jag nånsin sett! Har filmat lite så det kommer nog ut en liten film här sen när jag har hunnit lägga in allt. Förra årets vinnare vann även iår och det var verkligen häftigt att se =)

Världens bästa tränare tävlade också och gjorde även han bra ifrån sig. Riktigt coolt att ens tränare tävlar WRF ;)


Och idag åkte jag & mamma tillbaka till JA Ranch.. Kändes lite i magen när vi körde in på gården men det gick snabbt över när vi möttes av folket som var med vid smällen. Blev ordentligt omkramad och det kändes faktiskt bra att vara tillbaka!

Satt och tittade på träningarna en stund och sen frågade Bettan om jag inte ville sitta upp på hennes fina, fina lilla islänning Piltur. Efter en stunds velande och funderande så tänkte jag "now or never" så de jagade fatt i en hjälm åt mig och jag fick kravlar mig upp. Och så satt jag där igen uppe på hästryggen =) Första stegen var jag  grymt nervös men tack vare en helt underbart snäll häst så gick det över och jag fick både travat, töltat, galoppat och provat på pass!


Foto: Bettan som också äger denna underbara lilla häst!
Precis uppsutten, något sammanbiten..



Foto: Bettan även denna gång
Hade jag inte haft hjälmen på så hade nog smajlet gått hela vägen runt!


Haha det trodde jag aldrig när jag åkte hemifrån i morse.. Tack Bettan för att jag fick låna din guldklimp!!!! (och för att du pushade mig precis lagom så att jag vågade mig upp ;))

Oflyt är ordet!

Publicerad 2011-05-20 22:10:00 i Allmänt,

Skunky är halt..
Hon ville inte sätta ner ena bakbenet riktigt idag, var lite stel i det redan igår men värre idag. Hon tar ner tån men inte trakten om hon slipper. Inte mycket att göra dock, hon fick gå in på box oxh vila över natten så får jag se hur det ser ut i morgon..

Vet inte hur mycket mer otur jag orkar med nu. Det här är inte kul alls!

Jag som hade sett fram mot morgondagen och FEI Reiningen. Men Skunk går före så mår hon dåligt så blir det inget Bökeberg..

TACK!!

Publicerad 2011-05-18 23:09:22 i Allmänt,

Tack för alla peppande kommentarer jag har fått både här i bloggen och på facebook!

De värmer verkligen och ni puttade mig åt rätt håll :)

Hade man lyssnat på allt folk säjer så hade jag inte haft häst igen efter Windy och tänk vad mycker kärlek jag hade missat då ;)

Skunk U.A.

Publicerad 2011-05-17 22:59:47 i Allmänt,

Igår var jag och mamma med Skunky hos veterinären för en checkup efter smällen. Jag kände mig lite orolig över att behöva lämna över allt på mamma men det är inte mycket att göra när man inte kan själv.

Lastade henne hemma själv iaf, hon blev något konfunderad när jag gick så långsamt att hon helt enkelt knatade in i förväg. Precis så som hon ska göra, duktig tjej =)


Lastade ur på travbanekliniken och placerade henne i en box där hon såklart stressade upp sig i atomer och jag fick gå in och ta kommando. Hon blir tokstressad där! Vet inte om det är hästarna runt omkring eller att hon inte kan titta ut ur boxen. Fick gå in och "be the leader" och säja till henne att det var okej och att jag hade koll på läget varpå hon stod och halvsov igen. Knäppis!

Ut i gången för att böja och trava upp, inga problem. Mamma skötte sig med bravur ;) Därefert var det palpering som var UA och sen longering som jag gjorde själv. Allt var iaf UA och jag fick klartecken att börja rida henne så fort jag vill. Dessutom kollade han på hennes ink och vi behandlar den till hösten om jag fortfarande vill det då. Den växer väldigt sakta så det är nog ingen fara men den spricker lite för henne så det hade varit skönt att få bort den.. 


Nästan alla jag pratar med om olyckan tycker att jag ska sälja henne.. 
"Hur kan du lita på henne efter det här?"
"Sätt ett skott i pannan, det är oförlåtligt att trampa på en människa"
"Hon har svikit ditt förtroende alldeles för mycket nu, en häst som är sund i skallen gör inte sånt här"
 "Den hästen är ju inte klok, hon hade ju nästan ihjäl dig"

Men... Är det verkligen hennes fel? Hon blev rädd och gjorde som en flyktdjur gör, hon försvarade sig för att sen fly. Hon valde inte medvetet att resa sig och gå över, och hon valde inte att landa på mig. Att hon trampade mig var ju för att hon ville upp och bort från mig. Hon var chockad efter smällen och hade stått och darrat. Hon har också varit med om en olycka, hon har också ont nu..


Stod och tittade på henne när jag longerade och hon var så jäkla fin, musklerna spelade under den blanka pälsen och hon var så lydig och full av livsglädje. Hon sprang där och var verkligen helt fantastisk! Gick från busig, sprittande bockig galopp till att stå helt blickstilla på mitt kommando och lägga huvudet i min famn. Hur ska jag nånsin kunna sälja den hästen? Jag älskar ju henne...






Titta på den quarterrumpan! Muskler <3

En olycka kommer sällan ensam..

Publicerad 2011-05-15 00:01:00 i Allmänt,

Igår skadade Snöflingan sitt öga. Kom upp och såg att hon hade plockat av sig sin grimma och då blir man ju alltid lika lycklig. Sen fick jag dessutom syn på hennes högeröga som hon knep med, närme koll visade gå slöja i ögat och dropp. Bara att ringa ut jourhavande vet!

Men lite flyt ska man väl ändå ha, vet var på väg till bygget och svängde uppom oss först och efter lite lokalbedövning och tittade hittade vi gemensamt ett pyttelitet fröskal som hade kapslats fast på insidan av ögonlocket. Efter det var bortpetat och hon hade fått en spruta antiinflammatoriskt så fick hon på sig grimma med flyweil och ut i hagen igen. Vi ska ge henne ögonsalva morgon och kväll i 5 dagar så ska ögat må helt bra sen :)

Tji fick jag! Ingen uppsittning denna helgen verkar det som... =P

Små steg framåt!

Publicerad 2011-05-13 16:36:06 i Allmänt,

Har börjat köra bil nu, känns riktigt skönt att kunna ta sig hemifrån. Idag hoppas jag kunna flytta hem igen dessutom!

Idag har jag varit inne i stan och tagit stygnen i benet dock så kommer jag behöva vara tejpad ett par veckor till för att det inte ska spricka upp. Och det värsta av allt.. Jag har ridförbud en vecka till!!!!

Fast jag tror tant doktor kände på sig att jag skulle ha svårt att följa det för när jag gick så sa hon "om du nu mot all förmodan skulle få den dumma idén att klättra upp på hästen så får du iaf absolut inte belasta det benet!!"

Haha i morgon ska det klättras upp på Enya!! Here we go =D

Uttråkad..

Publicerad 2011-05-09 08:54:26 i Allmänt,

Har så grymt tråkigt! Läser böcker, tittar på tv, sitter vid datorn. That's my life!

Längtar efter att kunna flytta hem, köra bil, gå ut och gå promenad med mina hundar. Äntligen få sitta upp på hästen igen!


Har iaf fått åka till Fägrilt och inhalera lite hästlukt nu. Övertalade mams så jag åkte med upp och fick borsta och gosa lite! Lill-Spunken har ett sår på sitt bakben sen vår volt som var svullet och varmt. Blir så arg när mamma har så dålig koll, säjer att det inte har hänt något alls så är hon både sårig, varm och svullen. Dessutom har hon en bula över revbenen och 1 bula på halsen. Uhh vad jag inte tycker om att inte kunna göra något själv!!!!

FEI Reining World Final!

Publicerad 2011-05-06 22:14:00 i Allmänt,

Och vi har biljetter!!!


Ska bli så häftigt =D Dessutom ska "mammas" ridskolehäst Joseys Catalyst tävla med en ryttare från Dominikanska Republiken som heter Funtly Garrido. Riktigt coolt med ridskolehästar som går lektioner ena veckan och nästa vecka går FEI!!

Filmer!

Publicerad 2011-05-05 13:58:00 i Allmänt,



Vår allra första ko! Som kanske hörs på filmen så gillar Charlie Skunkar ;)





Öppna grind från hästryggen!

Boskapsclinic och ambulansfärd

Publicerad 2011-05-04 23:19:39 i Allmänt,

Det blev en helg med många intryck..

Lördagen toppade verkligen listan över bra dagar, hästen skötte sig perfekt och visade verkligen vad ett arv innebär. Hon gick in hos kossorna, ett halvt varv senare åkte öronen bak och sen visade hon kossan vart skåpet skulle stå! Fascinerande att det slår igenom så tydligt, jag har aldrig ridit på kossor och var ganska skraj så jag hjälpte definitivt inte henne utan det var ren och skär instinkt.. Häftigt!! Instruktören på kursen har själv en Skunk, en 19-årig underbart fin buckskinhingst vid namn Coco Skunk. Han blev alldeles salig när han fick syn på min Skunk och gav mig en massa tips om hur en Skunk ska behandlas för att vara som bäst. Sånt är ovärdeligt!


Åt underbart god mat, grymt bra sällskap och en god natts sömn senare var det dags för dag 2.. Som slutade med ambulansfärd till akuten för mig. Skunk blev skrämd, reste sig och föll ner baklänges med mig under. Jag blev medvetslös och fick kramper med hästen över mig. Vaknade upp i gruset i rundcorrallen, fasthållen och hade grymt ont. Efter vad som kändes som en evighet kom ambulansen och jag fick åka ilfart till Ljungby lasarett. Fick morfin mot smärtan i ambulansen och då började jag hyperventilera så de fick ge mig syrgas också. Uppe på akuten fick jag alla kläder uppklippta (inkl mina nya jeans och mina favorittröja) sen blev jag iaf röntgad och har lyckats undkomma utan att bryta något! De har fått sy ett stort jack i låret men annars är jag bara rejält blåslagen. Har betett mig som en ragata mot personalen på akuten för jag har skrikit och svurit och gråtit, speciellt när de sydde låret för då fick de stå två sköterskor och trycka ihop såret när doktorn sydde. Alltså mitt lår som blev trampat på så att det sprack.. Sisådär skönt!!

Som tur var så hade jag hjälm på skallen, den har räddat mitt liv. Har en bula stor som ett ägg i bakhuvudet! Men jag är otroligt tacksam att jag öht lever efter den smällen. Dessutom mår jag förhållandesvis bra, även om jag har väldigt ont..

Daniel från JA ringde när vi var kvar på akuten så mamma kunde ge dem lugnande besked, ett par timmar efter olyckan var vi på väg tillbaka till JA för att ta Skunk med oss hem. Blev ordentligt omkramad när vi kom fram och fick present från alla deltagarna, de underbara människorna som inte bara tog hand om mig, min häst och min hysteriska mor hade även lagt ihop pengar till ett par nya jeans åt mig. Vilket gäng!! Blev alldeles rörd..




Och nu är jag sjukskriven, förpassad hem till mamma och hankar mig fram med hjälp av väggar och kryckor. Fick duscha dagen efter, gjorde djävlulskt ont men fy så skönt att få bort allt grus!! Kommer in filmer sen med, justnu räcker inte energin till för mkt aktiviteter..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela