Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Lyx-hästar!

Publicerad 2011-08-31 20:54:37 i Allmänt,

Igår och förrgår var det dags för hästvård, först Laser-Eva och sen Johan!


Skunk hade en hel del låsningar lite här och där, muskelspänningar i fronten (konstigt efter den stångningen!) men allt lossnade fint! Enya hade bara en liten låsning i korset och var lite stel i bogmuskulaturen så det blev lite massage och ett knack där med. Båda hästarna hade fattat grejen nu och stod mest och sov. Skunk blev så avslappnad av massagen att hon nästan somnade =)

Och Johan fixade fötterna så nu är de fit for fight igen! Vila tills på torsdag och då blir det en uteritt ihop med Natalie är tanken! Blir en längre sväng denna gången så de blir lite trötta ;) Dags för Peter-träning på fredag igen och det ska bli så kul! Har riktigt längtat =D

Wihooo!

Publicerad 2011-08-31 20:29:26 i Allmänt,

Tävlingen gick ganska bra;



3a i Trail in hand, 2a i Western Riding och så VANN!!! vi Western Horsemanship =D

Min häst är bäst i hela världen tror jag ;)

Tävling i morgon!

Publicerad 2011-08-27 13:28:37 i Allmänt,

I morgon är det dags för årets första (och troligtvis enda) tävling! Skunk's regpapper släpar kvar i USA och utan dem kan vi inte lösa licens och från D-nivå är det numera licenskrav. Så hela vår tävlingssäsong gick snöpligt åt skogen.

Så i morgon blir det bara ett par E-klasser på hemmaklubben och jag tänker ta det som ren miljöträning. Inga resultat som räknas nånstans så vi kan gå in helt utan prestationskrav =) Dock så är vi ensamma startande i hälften av klasserna så de tänker jag stryka mig ur, inget kul att tävla mot sig själv bara..


Så ikväll blir det först en sväng till ridhuste för att rida loss henne lite ordentligt och sen blir det tvätt och putsning =) Helkväll i stallet!

Home again..

Publicerad 2011-08-21 21:41:20 i Allmänt,

Och vilken helg det har varit!

Den har bjussat på hur mycket som helst, vilka känslostormar.. Från att vara så nervös att jag skakade när vi gick ner för det första passet på cuttingmaskinen till att få ett sånt jätteleende när Skunk var sig själv, ridningen funkade och arbetet på cuttingmaskinen kändes bra i magen. Visst att vi har massor kvar att fixa men första steget är taget!

Var om möjligt ännu mer nervös när vi gick ner dagen efter för första passet med kossa =S Robert tog henne åt mig första stunden och det var nog egentligen enda anledningen till att jag kunde sova på natten, skulle hon gå bananas så var det iaf inte jag som satt på! Men.. Jag hade inte behövt vara orolig, hon var helt cool. "Kossa säjer du? Gå efter den? Ja det kan jag väl göra om du vill.. " Mitt första pass blev bara skritt och mingla runt med kossan, cirkla lite, följa längs långsidan. Var en riktig befrielse när det var klart och jag hade fixat det! I did it =D

Dag 2.. Fick in en liten svart kaxig som gick på Skunk och buffade, de tog ut den och vi fick en ny. En brun jäkel med horn, gick undan dåligt men sprang inte heller. Så helt plötsligt, tjoff så vänder kojäveln och stångar Skunk rakt i bringan, hon gör ett katthopp åt sidan och kommer undan, jag flyger som en vante rätt ner i gruset. TUR att alla runt omkring var snabba och fick bort kon, hon kunde nog tänkt sig att ge oss en omgång till. Läskigt!! Var med rejäla spaghetti-ben jag gick till Skunk och lugnade henne, blev avsopad gruset och valde att sitta upp och få in en ny ko. Rätt stolt över mig själv här!!! Fick in en snäll liten hereford som vi travade runt lite med och fick tillbaka lite självförtroende.

Fick en snäll liten springig grå till sista passet. Det gick riktigt bra, vi hade lite mer attityd och följde inte bara kossan utan stundtals styrde vi faktiskt den! Gött!!

Och vilken häst jag har, hon åker på fet-stryk av en kossa och springer undan. Kommer till mig när jag är på väg, lugnar sig när jag pratar med henne och sen ställer hon upp till 100% när vi får in en ny ko. Hon har varit helt underbar och trots att hon själv är grön och osäker så guidar hon mig, hjälper mig och ger mig självförtroende. Man kan riktigt höra henne ibland "Ser du kossan matte? Kom så tar vi den!!" Hon riktigt sög tag i kon och följde, när jag ser kon börja springa är hon redan igång, när kon stannar stannar hon och jag tittar mot kon och hon vänder, tjoff iväg i galopp efter kossan.

Världens bästa Skunk <3

Tankad, packad och klar!

Publicerad 2011-08-18 22:21:00 i Allmänt,

För i morgon ska vi på kosse-clinic på JA Ranch! Tillbaka på olycksplatsen..

Fjärilarna lever rundor i magen, alla grejer är packade och ompackade, har hämtat ett par balar hö, hästen har fått en rejäl genomkörare idag samt man och svans tvättad. Hon tackade för omtanken genom att gå ut och rulla sig riktigt ordentligt;)


Jo jag tror vi är redo nu.. Mer redo än såhär blir vi nog inte! Nu ska vi döda de där jävla hjärnspökena!!!

(Tur att Skunk var helt underbar att rida idag, det känns lite bättre i magen då ;))


Att återse en älskad vän!

Publicerad 2011-08-16 22:47:52 i Allmänt,

Så som jag har saknat dig, så många tårar jag har gråtit för att jag förlorade dig, så många gånger jag har tänkt på dig och trott att du var död. Var säker på att du hade slutat dina dagar..

Men..

20år efter att vi möttes första gången möts vi igen, vi har båda förändrats men innerst inne är jag fortfarande 6år gammal och leder stolt ut dig ur transporten! Min egna häst!! Och inte bara en häst, det var ju världens finaste, bästa och mest fantastiska häst som nånsin funnits!!

Och nu står du helt plötsligt där framför mig.. Den finaste, bästa och mest fantastiska lilla hästen jag nånsin träffat! Du lever!! Du är frisk! Och du är dig lik.. Lite mer grå, lite mindre och tunnare än vad jag mindes dig men det är faktiskt du =D



Tack Jessica för att du tog denna bilden!

Tårarna rann och rann och rann.. Helt ofattbart att jag faktiskt fick se dig igen!

Vill gärna tro att du kände igen mig, du var iaf dig själv. Samma ställen som bästa kli-ställe, knutan under ganaschen var kvar, och när jag kliade dig på juvret så lyfte du benet precis som du alltid har gjort.



Och du hade flätor i manen, det måste betyda att du är älskad? =D





Mamma och pappa köpte Maria åt mig när jag var 6 år gammal, hon var då 11år gammal.

Vi sålde henne till bekanta ett par km bort när jag fyllde 12 och hade växt ur henne. När sen även deras dotter hade växt ur henne ville jag köpa tillbaka henne, de valde dock att sälja henne till bekanta till dem när hon var 25år gammal. Här tappade jag bort henne, visste att hon bodde i Mjälahult men efter ett par år trodde jag att hon var död, hon var ju gammal och tiden gick.

Men en dag sprang jag på I nere i affären och hon berättade att Maria inte bara levde utan dessutom var på väg tillbaka till Simlångsdalen. Släkt till dem hade köpt henne till sin lilla 6-åriga dotter. Fick direkt en inbjudan att hälsa på henne men har inte åkt upp. Vet inte varför egentligen..

Så idag var jag och Jessica ute och promenerade hundarna och körde omvägen dit på vägen hem. Fick syn på I på gårdsplanen och stannade, Maria var inte hemma utan på betet men jag fick gärna hälsa på henne. Så vi körde dit.. Och där stod hon, precis vid staketet som om hon hade väntat på mig.. <3


Rätt fräsch för att vara en 31år gammal ponny va? ;)

Maria är född 1980 och fyllde alltså 31år iår! Fantastiskt att få se henne igen, cirkeln känns sluten. Jag vet att hon är trygg och mår bra och att hon blir älskad.. =)


Kvälls-trail!

Publicerad 2011-08-13 23:56:06 i Skunky,




Ikväll fick vi besök av familjen Sager/Samuelsson med deras två hingstar Charlie & Jackpot "Pottan"!


Jag har "lurat i" Lotta att hon och Charlie ska vara med och tävla trail-in-hand på tävlingen i Slöinge den 28 aug så nu skulle vi ha lite demonstration på lite olika hinder. Hade släpat ut ett par av dem i hagen, blev iaf bro, box, grind, koner och presenning.

Skunk var ganska pucko och lite stressad över herrbesöket så hon var inte helt kontaktbar i början ;) Men hon skärpte sig ganska fort! Hade dock bara ute henne en liten stund, lättare att visa utan häst ibland! Tog ut henne igen sen när vi hade tränat färdigt så Ola fick provrida, första gången på en westernutbildad häst =) Var nog lite av en aha-upplevelse, hur lite signal som behövs för att få reaktion. Titta dit du ska så svänger hon ungefär! Men kul att han vågade sig upp och testa =D Alltid roligt att få visa vad det är man sysslar med när det är något man brinner för. Jag tycker ju att westernridningen är hur fränt som helst och försöker alltid frälsa någon ny ;)

Bus-ridning

Publicerad 2011-08-12 23:44:00 i Allmänt,

Idag blev det bara trams-ridning och bus för hela slanten!

Först tänkte jag rida lite seriöst med Skunk, det började bra med lite uppvärmning i jogg med lööööösa händer och bara plock i tygeln. Sen red vi hem och trailade lite men tröttnade ganska snabbt. Gav oss ut på vägen mot skogen och travade utåt sen vände vi efter nån km och galopperade hem igen ;) Underbar känsla att sitta där på helt långa tyglar på en frustande glad häst som bara rullar på i sån där go rund galopp =D


Red in i hagen på vägen hem och lekte stigfinnare, lät henne galoppera längs de små stigarna i skogen och vände hemåt igen. Red in i andra delen av hagen till Enya och letade efter hennes tappade grimma, Enya följde oss hack i häl hela tiden ;) Men ingen grimma fanns att hitta!

Rätt kul att bara tramsa rundor ibland!! Rida helt utan krav och bara vara glad och lycklig <3

Träning med Enya!

Publicerad 2011-08-10 23:25:00 i Enya,

Dags för Enya-träning igen, vi har haft ett litet uppehåll pga av min bristande motivation men kände att jag behöver ta tag i det! För att jag ska få den där sparken i häcken att ta tag i saker behöver jag ha en deadline och konkreta övningar att träna på. Så jag bokade en ny träning för Sussi!

Vi hade bokat ridhuset i Fotstad eftersom vädret hotade med ösregn. Samlingen för dagen bestod av Enya 4 år, Kalle 3år och Wilja som är 2år. Det som är riktigt coolt är att alla tre är unghästar och alla tre uppförde sig som om de hade varit i det där ridhuset miljarder gånger förut!


Jag började med att longera Enya, väldigt löst inspänd för att ge henne lite att ta stöd mot och guida henne åt rätt håll. Värmde upp, gav ett par galopkommandon och påminde om att samma sak gäller här som hemma: Puss-ljud betyder galopp. Efter ett par försök gick det riktigt bra =D

Sen satt jag upp och vi började med lektionen. Idag tränade vi serpentiner runt koner i olika varianter, både i skritt och trav! Lite stelt och vingligt i början men sen lossnade hon fint och blev sådär mjuk och härlig <3 Hade gramanen på men den hängde mesta delen av passet, fick plocka lite i den i början för att visa vägen men sen hängde den löst. Precis på det sättet jag vill använda den! Var ganska skeptisk till att ha graman på en ungis när Sussi föreslog det, tänkte på hur man använder den inom den engelska ridningen, men med lite annorlunda infästning och direkt eftergift är den ett bra hjälpmedel såhär i början :)



Min vackra Snöflinga!

Sussi berömde hennes gångarter och hennes temperament, det gör mig så himla glad att höra positiva saker om Enya! Speciellt med tanke på vägen vi har vandrat ihop och hur otroligt negativa folk har varit mot henne. Jag har ju hela tiden trott och hoppats på att den där guldklimpen jag såg i henne första gången verkligen finns. Vi har haft så mkt emot oss men hon har gång på gång överbevisat mig, hon har förvånat mig med sin klokhet och sitt hjärta av guld. När man sen får en sån bonus som att hästen har en fantastisk jog så är det riktigt härligt!

Och efter denna perioden av trots är hon tillbaka igen, hon provade om hon kunde slippa men ett litet rull med sporren så fortsatte hon jobba. Vilken känsla!!

Whopsie börjar skolan

Publicerad 2011-08-06 15:57:57 i Whopsie,

Whopsie har blivit en aning för rund om magen så hennes sommarvila fick ett abrupt slut idag!


Dags att bli vuxen och börja skolan! Dagens första lektion var repetition av det vi lärde oss i våras, stå still, flytta rumpa och framdel, backa och komma in till matte. Sen lite longering bara i skritt och trav och tillsist tog vi på det nya tränset och gick tillbaka till hagen med det på =) Känns som en lagom mjukstart!

Tränset hon har var ett riktigt tradera fynd, satt och slötittade lite där och hittade ett miniträns. La ett skambud på 24 kronor och vann auktionen! Frakten ingick dessutom. Och när jag packar upp det hemma så är det en nästan nytt Jacson med bett och tyglar, superfint =) Så glad man blir för sånt! Ett par nya hål i nosgrimman så sitter det helt perfekt.. Bettet är lite stort ännu men det kanske passar längre fram så det får ligga till sig lite.


En liten film från longeringen, Fröken W hade en massa spring i benen ;)



Filmat med mobilen så kvaliten är inte den bästa..

Träning igen!

Publicerad 2011-08-06 15:11:10 i Skunky,

Var uppe i Hökerum hos Peter igår och tränade!


Varje gång jag är där faller fler och fler pusselbitar på plats och hans sätt att lära ut passar verkligen mig. Han är tuff men berömmer direkt när man gör rätt =)

Skunk är alltid så lugn och fin när vi kommer dit, hon trivs där tror jag! Vilar snällt och lugnt i sin box i pausen. igår var hon ganska spökig för det spöregnade och rann ner från taket på ridhuset. Ridhuset är öppet på sidorna så man ser ut och hon hade massa att titta på. Nu har vi kommit till den punkten att jag fixar när hon testar eller går emot, de diskussionerna kan jag ta men när hon spookar och blir rädd blir jag fortfarande rädd.

Tror Peter såg det på mig för han tog henne direkt när han kom upp, först visade han hur jag kan jobba henne lite tuffare i longeringen lite annorlunda inspänd mot sist och sen red han första stunden och kände på henne.

Jag fick jobba mycket med mig och min inverkan denna gången, så fort jag blir rädd så kryper jag ihop som en jockey och Skunk bara springer = ond cirkel  ;) Men nu fick jag istället länga ut tygeln massor, sitta tillbaka och styra med benen. Skulle plocka loss henne ur handen och vi gjorde på ett nytt sätt, lyfta inner och plocka med ytter fast utan någon bettkontakt. Bara jobba med rörelsen i tygeln! Nyttigt för mig som gärna vill ha henne i bettet, min hjärna har svårt att fatta att det inte är där man styr eller har kontrollen ;)


Andra passet gick så bra! Var så glad över att det börjar lossna igen och bitvis var det riktigt bra till och med =D Fick den där känslan av att det bara var att sitta och åka med och sen tänka så gör hon, det är de stunderna man jobbar för! Min kropp löd mig, slappnade av och jag kunde komma ner i sadeln igen, så fort jag slappnade av och satt tillbaka kom ju Skunk ner också. Hon frustade och var så nöjd!

Och när man känner hur både jag och hästen "släpper ut luften" så inser man hur mkt signaler jag har gett henne när jag har spänt mig. Tänk och försöka tyda vad jag menar när kroppen nästan krampar, "SVÄÄÄÄNG!!! NEJ STANNA!! GÅÅÅÅÅ! SPRIIIING!! STANNNA!! SVÄÄÄÄÄNG!!" och det på bara en kort liten raksträcka ;) Nu kanske man kan hoppas att jag säjer "Bra där, fortsätta galoppera, var beredd för nu tänker jag be om något, nu svänger vi, bra nu tänkte du rätt!"


Vi fick i läxa att matte ska vara lite mer lös och ledig ;) Haha! Behöver få loss armar och axlar. Ridvägarna var bra men jag ska använda konerna för att ha något att sikta efter, fortsätta lite med kontraställningen men mest jobba med den långa lösa tygeln och rörelsen i den =) Känns fint, bra med läxa så vi har något att jobba med!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela