Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Hands up!

Publicerad 2011-07-31 22:01:00 i Skunky,

Skunkis hade en tappsko så jag hade stämt träff med Johan på travet för att få på en ny. Han var där och var tävlings-hovis på Simlångsritten som utgick från Halmstadtravet för första gången! Skunk var en pärla, hon stod på parkeringen tuanför Travbanekliniken och fick på tappskon.

Vi hade en liten olycka i fredags, det höll på att sluta riktigt illa =S Mamma har matat hästarna med äpplen hon hade fått från jobbet hela veckan. I fredags fick någon av de stora nog och skulle jaga bort den andra, högg i luften och mitt där fanns mammas hand. Tjoff så var det avbitet en rejäl bit av ringfingret så det blev ilfart in till akuten med blod pissande från handen, en mamma som hyperventilerade och höll på att svimma och jag som ska försöka lugna och köra bil samtidigt. Lämpade av henne till pappa nere i byn så de fortsatte in till akuten och jag åkte tillbaka till hästarna. Som tur var slapp hon amputera men det saknas en rejäl bit av fingret och därför går det inte heller att sy ihop, det får läka sakta och plågsamt inifrån. Stackars mamma, hon har så himla ont!


Men eftersom hon är världens bästa mamma åkte hon ändå med mig in med Skunk och dessutom satt hon med en stund i ridhuset på Rosenberg så att jag kunde rida Skunk en stund när vi ändå körde förbi på vägen.

Skunk var så jäkla fin idag igen, lugn och fokuserad. Jobbade mest med mjukgörande övningar i skritt och trav, det var varmt och kvavt så det känns inte helt schysst att ställa krav på henne då. Red Sussi-volterna och fick styr på bakdelen, lite skänkelvikningar (det är rätt trixigt på lång tygel, de blir gärna att rumpa eller framdel går före) Sen jobbade jag på med kontraställningen på Peters 4-kant. Lite spinträning och som vanligt går hon helt rätt åt ena hållet om än långsamt och är en riktig apa åt det andra, men det är bara att traggla! Börja spinnen, när hon går emot så backar vi. Så höll vi på flera gånger och flyttade väck rumpan men tillsist fick vi till ett par bra steg och då är övningen slut. Direkt när hon gör rätt så får hon vara ifred :)

Avslutade hela passet genom att rida fram och plocka in alla koner från hästryggen, lite trailträning! (och smidighetsträning för en klumpig matte ;))

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela