Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Suse-träning x2

Publicerad 2011-09-11 15:58:26 i Allmänt,



Världens bästa rumpor ;)
Enya börjar komma ikapp Skunk i bredd nu..


Hade för första gången båda hästarna med upp till söndagsträningen, rätt skönt att ha båda ridna och kunna slappa resten av dagen! Började med Skunk iom att Sussi skulle hjälpa mig med Enyas träning. Det som stod på agendan idag var fortsätta på Peters övningar sen sist dvs. mycket sidvärtes i galopp och leka runt med rakspår som start för galoppombytena!

Skunkan var pigg som ett piggsvin och fick galoppera mestadels av passet för att bli av med lite spring i benen. Men hon focuserade bra och jobbade på duktigt ändå, stort framsteg att kunna släpppa spookigheten och jobba =D Jag red på det nya sättet med långa lösa tyglar och rörliga händer för att få henne lös i nacken och det funkar så jäkla bra! Tränade även galopp -> stopp utan att hon går i handen på mig, väljer hon att gå upp i min hand så kommer de rörliga tyglarna och backning tills hon släpper. Så skönt att slippa hålla, såga eller liknande utan bara mjukt röra på tygeln utan att egentligen ta i bettet. Samma med galoppfattningarna därhon  gärna går upp i handen, plock plock och be om galoppen. Det funkar dessutom, HALLELUJA ;)

Under tiden jag red Skunk hade mamma promenerat fram Enya så hon var uppvärmd, jag kunde sitta upp och böjra rida direkt och lämna över en svettig och trött Skunk för avskrittning. Lyxigt som bara den!!

Enyas pass för Sussi gav en hel del! Passade på att ta rygg på Cilla och Mister och vi fick till två riktigt fina galoppfattningar för bara ben och pussljud =D Sen blev det en hel del lösgörande och flytta in rumpan från spåret, klurigt tyckte Enya och blev riktigt sur periodvis. Men trägen vinner och vi ska fortsätta träna på det hemma. Lite trail hann vi också med, bomövningar med både kluriga svängar och upphöjda bommar, boxen och backa i ett L. Så nyttig hjärngympa!! Hon är riktigt fin i trailen, det är verkligen hennes grej och det märks så tydligt. Hon bara gör och det känns mkt enklare än vad det nånsin kommer att göra med Skunk! Enya tar ett steg i taget och går att styra lätt i svängar och böjar. Hon är rädd om benen och aktar bommarna och det är jätteviktigt om man vill tävla sen..

Dessutom fick hon massor av beröm av Sussi idag för sina fina gångarter =D Hon bara flyter fram ibland! Även om det bara är små korta stunder så får man mersmak ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela