Team LS

Om livet med tre härliga individer!

Kiro, matvägran och bitmärken

Publicerad 2013-01-27 23:07:14 i Allmänt,

Vädret har väl inte direkt inbjudit till någon träning, -15C höjer inte direkt motivationen för varken mig eller hästar.
 
Stackars Skunk har frusit så hon skakar och går nu med dubbla täcken. Vanligtvis går de otäckade vid bra väder och får 100g täcke på när det är skitväder. Nu går iaf Skunkan med sitt tsalltäcke på 150g inne och ute plus sitt 100g Rambo över utomhus vilket verkar göra fröken S nöjd. Foderbutiken hade bytt leverantör på sina lucernpellets och den nya sorten vägrar S att äta, hon rör den inte och jämfört med hennes vanliga dos på 2kg lucern om dagen så har det såklart gjort att hon har tappat massor. Tur att "min" butik har sån superservice att de genast beställde hem ett par säckar av den gamla sorten åt mig, räknade kvickt ut en hyfsad foderstat på de andra fodermedeln hon redan äter som gör att vi kan ta oss igenom de dagarna som går tills fodret kommer hem. Det är ett jäkla skit med en kräsen och dessutom svårfödd häst!
 
Annars går allt fint, hon har fått börja jobba och är nöjd över det! Hon har massor med överskottsenergi hagen och stackars E nya kommer ofta in med fläckar med avskavd päls efter Skunks lekförsök =( Så Enyisen går också med täcke på för att slippa bli biten. Whopsie låter hon helt bli, det är bara stackars Enya som blir utsatt!
 
Världens bästa ET Laser-Eva har varit och behandlat, första besöket bara Enya som hade lite små låsningar och en del muskulärt. Andra gången var nu i fredags och då fick båda sessorna sig en genomkörare. Det kunde väl varit bättre, kylan och bitandet hade nog gjort lite till för Enya som hade en hel del muskelspänningar. Hon stod och sov när Eva masserade, härligt att se! Skunk har inte blivit behandlat sen i somras iom vila och operationer så det var verkligen välbehövligt. Eva hittade massor, bland annat en gammal skada över höftknölen, avslitet muskelfäste och kross-skada på musklulaturen runt höftknölen. Troligtvis har något hänt nere i Helsingborg då hon hade skarpmärken i ansiktet när jag hämtade henne efter sista operationen. Hon blev iaf lasrad och ska gå lite lätt till nästa behandling! Bogen där inken sitter var också väldigt spänd, inte konstigt alls efter vad som har händ, dessutom sitter den skadade höften diagonalt mot ink-bogen..
 
Red ett lugnt pass i ridhuset idag, Enya lånade jag ut till Marie som rider väldigt mjukt och följsamt. Marie gör ett superjobb med att sitta upp på Enya som numera i stort sett bara rids utav mig, det blir svårt att hitta rätt signaler när jag knappt själv vet hur jag gör. Jag bara gör ju!! ;) Men det är kul och skönt att se hur Marie lät henne f¨tid på sig att hitta sig och sin nya ryttare, lät henne hitta tilliten innan hon ställde mer krav. Vilket också gav en lugn och tillfreds Enya!  
   Skunk var fin men det kändes på henne att hon var ganska mör i kroppen, hon var dock pigg och spooky så hon fick jobba på i låg form i galopp på volten och mest ligga och rulla tills hon blev mjuk och varm. Lite böjning och så avslutade vi med ett par rollbacks, hennes absoluta favoritövning! Dock var det babysteps, trav in och trav ut men hon var lika nöjd ändå =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela